Géza
-12 °C
-4 °C

Jogászokat toboroz az MSZP a 'burkolt törvénysértések' ellen

MTI
2004.06.09. 17:14
A Fidesz bírálta az MSZP pártigazgatója szerdai budapesti sajtótájékoztatóján, mondván, "több ezer" választópolgár kapott köszönőlevelet az ellenzéki párttól a petíció aláírásáért anélkül, hogy megtette volna azt.

Tóbiás József azt is közölte: megyénként "legalább egy önkéntes jogászt toboroztak" az európai parlamenti választást megelőző és az azt követő néhány napra, arra az esetre, ha a Fidesz "burkolt törvénysértéseket" valósítana meg. A pártigazgató kérdésre válaszolva nem kívánta részletezni a "burkolt törvénysértéseket". Kijelentette, "elég az, ami az újságokban olvasható".

Tóbiás József ezután két miskolci lakost mutatott be, akik állítása szerint úgy kaptak a Fidesztől köszönő levelet, hogy nem is írták alá a nemzeti petíciót. A pártigazgató úgy fogalmazott, olyan állampolgárokról van szó, "akikben van kurázsi, hogy tiltakozzanak adataikkal való visszaélés miatt".

A két miskolci állampolgár közül a férfi hangsúlyozta, hogy nem tagja az MSZP-nek vagy más pártnak, nem politizál. A másik bemutatott választópolgár, egy a kamerák előtt láthatóan zavarban lévő nő nem kommentálta az esetet, mondandóját nem fejezte be, elnevette magát.