Piroska
-2 °C
5 °C

Az OVB az esélyegyenlőség betartására szólítja fel a közmédiumokat

MTI
2004.06.10. 19:38
z EP-választáson induló pártok médiaszereplésének esélyegyenlősége érdekében az Országos Választási Bizottság (OVB) csütörtökön a Magyar Nemzeti Szövetség (MNSZ) beadványát megtárgyalva úgy döntött, ismét levelet juttat el a közszolgálati rádiónak és televízióknak, valamint az Országos Rádió és Televízió Testületnek (ORTT).

A nemzeti szövetség beadványában már másodszor kifogásolta, hogy a Magyar Televízió, a Duna Tévé, a Magyar Rádió műsoraiban külön szerepeltetik a parlamenti, illetve a parlamenten kívüli pártok képviselőit. Az OVB előző ülésén szintén az MNSZ beadványával kapcsolatban már levelet juttatott el az ORTT-hez és a közszolgálati médiumokhoz, valamint közleményt bocsátott ki, amelyben leszögezte, hogy az EP-választáson az indulás feltételeinek megfelelt és nyilvántartásba vett jelölőszervezetek azonos jogokkal rendelkeznek a kampányban és a közszolgálati médiában való megjelenéskor.

Az OVB felhívta a médiumok vezetőinek figyelmét arra is, hogy a választás tisztaságának biztosítása érdekében őrködjenek a választási műsorok kiegyensúlyozottságán, a választáson induló valamennyi párt egyenlő esélyének biztosításán, és kerüljék a diszkriminációt.