Konrád
4 °C
17 °C

Dávid Ibolya: túlértékelt az EP-választás hatása a pártok jövőjére

MTI
2004.06.10. 20:40
Az MDF elnöke szerint túlértékelt az európai parlamenti választások hatása a pártok jövőjére. Dávid Ibolya erről csütörtök este egy rádióműsorban beszélt. "Június 14-e után is lesz élet", mondta, hozzátéve, hogy az MDF sikeres választásra készül, minden esélye megvan arra, hogy két mandátumot szerezzen szövetségeseivel.

A Kossuth Rádió Háttér című műsorában a pártelnök a választás legnagyobb tétjének azt nevezte, hogy a valódi, sokszínű Magyarországnak olyan képviselete legyen, amelynek tagjai tisztelik egymást, a nemzetért és nem egymás ellen dolgoznak, keresik a kompromisszumokat. Az MDF választási szlogenjét, a Normális Magyarországot! ismertetve hangsúlyozta: a "közélet zsákutcába" jutott, mérhetetlenül hisztérikussá és végletessé vált. Hozzátette: a túlfűtött viták hevében nem jut idő a lényegi, az emberek jövőjét illető kérdések megválaszolására.

Kovács László Orbán Viktorhoz címzett kihívása kapcsán tett felajánlását illetően elmondta: az ellenzék soha nem futamodhat meg, ha egy kampányban az állampolgárok tájékoztatásáról van szó. "Be kell bizonyítani, hogy az ellenzéknek jobb elképzeléseik vannak a kormánypártokénál " - mondta, hozzátéve: "bíztam abban, hogy az MSZP elnökének kihívása nem csak PR-fogás."