Ervin
14 °C
22 °C

Medgyessy Péter: a vasárnapi választás tétje igen nagy

MTI
2004.06.10. 20:40
A vasárnapi európai parlamenti választás tétje igen nagy, hiszen a szavazás a jövő Európájáról szól, és Magyarország először küld képviselőket a döntéshozók közé - mondta Medgyessy Péter csütörtökön Nyíregyházán.

"Oly sokszor döntöttek mások rólunk, most viszont megváltozott a helyzet, a jövőről döntők között ott lesznek a magyar képviselők is, éppen ezért van kiemelkedő jelentősége a voksolásnak" - hangsúlyozta a miniszterelnök a Magyar Szocialista Párt kampányzáró nagygyűlésén. A kormányfő hozzátette: a tét nagyságát növeli, hogy a választás arról is szól, lesz-e nyugalom, normális építkezés itthon a kampány zűrzavara után. "Ezért is fontos, hogy minél több választó a nyugalomra, a hétköznapi biztonságra szavazzon vasárnap" - emelte ki Medgyessy Péter. Kijelentette: nem mindegy, hogy kik képviselik a nemzetet az Európai Parlamentben.

Medgyessy Péter kitért a Fidesz petíciójára, amit úgy minősített: "a legnagyobb ellenzéki párt a követelésekkel nagyon sok embert félrevezetett, mert azokat nem lehet megvalósítani". Megjegyezte: amennyiben a követelések megvalósulnának, a parlament megszorító intézkedésekre kényszerülne, amit a kormányzó pártok és a kabinet sem akar.