Emőke
-4 °C
9 °C

A nemzeti szövetség megóvja az EP-választás eredményét

MTI
2004.06.11. 13:13
Az eredménytől függetlenül megóvja az európai parlamenti választást a Magyar Nemzeti Szövetség (MNSZ) amiatt, hogy a kampány során hátrányos helyzetben voltak a tömegtájékoztatásban a parlamenten kívüli politikai erők - közölte Balogh Gyula pártelnök pénteken Budapesten.

"Ha Magyarország jogállam, akkor ezt a választási kampányt és ezt a választást meg kell ismételni" - mondta sajtótájékoztatón, hozzátéve, várhatóan szombaton az elmúlt időszak tapasztalatainak összegzése után fordulnak ez ügyben az Országos Választási Bizottsághoz. Közölte: a kampány során összesen 44 percet szerepelt az MNSZ a közszolgálati médiában, ami eltörpül a parlamenti erők jelenléte mellett; "mi ezt úgy értékeljük, mint választási csalás generálását".

"Ha mi ezt most szó nélkül hagyjuk, várható, hogy 2006-ban még szemérmetlenebbül járnak el a parlamentből kiszorított, vagy oda be sem jutott pártokkal" - jelentette ki az MNSZ elnöke. Balogh Gyula elmondta: azok szavazataira számítanak vasárnap, akik fontosnak tartják az agrárium helyzetének javítását, a kis- és középvállalkozók feltőkésítését, a kisebbségek - elsősorban a cigányok - helyzetének jobbá tételét, "a határon kívül rekedt magyarok" számára a kettős állampolgárság megadását.