Csilla, Noémi
10 °C
28 °C

EP-választás az MNSZ a Legfelsőbb Bírósághoz fordult

MTI
2004.06.18. 16:15
A Magyar Nemzeti Szövetség a Magyar Köztársaság Legfelsőbb Bíróságához fordul a 2004. június 13-án megtartott európai parlamenti választással kapcsolatosan, és azt kéri, hogy a Legfelsőbb Bíróság mondja ki, hogy a választás során a média magatartása jogsértő, diszkriminatív és kirekesztő volt a négy parlamenten kívüli párttal szemben.

Az esélyegyenlőség nem érvényesült, mely nagymértékben befolyásolta a választás végeredményét. Ilyen mértékű beavatkozásra még nem volt példa, mivel a négy parlamenten kívüli párt a kampány során a felhasználható műsoridőből mindösszesen csak 3 százalékot kapott.

A Magyar Nemzeti Szövetség többször kihangsúlyozta, hogy a magyar választási törvény alkalmatlan a tisztességes választás lebonyolítására. A hiányos választási törvény fenntartása csak azoknak a pártoknak az érdeke, akik rendszeresen csalnak és kihasználják a jogtalan előnyöket.

Hivatalból elutasította pénteken a Legfelsőbb Bíróság (LB) a Magyar Nemzeti Szövetségnek (MNSZ) az európai parlamenti választás eredményét kifogásoló beadványát, mert azt nem írta alá ügyvéd - közölte az MTI érdeklődésére az LB közigazgatási kollégiumának szóvivője.