Gyöngyi
6 °C
13 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A leggazdagabbak Európában: Belgium, Luxemburg, Írország, Svájc

euractiv.hu
2004.07.05. 09:56
A belgák az eurózóna leggazdagabbjai - áll a GfK Ad Research közvélemény-kutatási eredményében. A felmérés szerint a belga lakosság közel 25 százalékának van 50 ezer eurót meghaladó befektetése.

Az Európai Unió statisztikai hivatala, az Eurostat adatai szerint az egy főre jutó GDP szempontjából Luxemburg és Írország a leggazdagabb a tagállamok közül. Egy másik megközelítésben végzett vizsgálat szintén Belgium elsőségét hozta: a belgáknak van a legkevesebb adóssága és a legnagyobb össz-vagyona, ez utóbbi kiteszi az ország GDP-jének 256 százalékát. A vásárlóerőt a régiók összevetésében vizsgálva a nem EU-tag Svájc öt(!) régiója vezet, megelőzve a londoni City-t, Luxemburgot és Osló környékét.

Az új EU-tagok egyelőre természetesen mindenféle összehasonlításban sereghajtók, a legjobb pozícióban lévő Ciprus is csupán az EU-átlag 83 százalékát produkálja az egy főre jutó GDP terén. Magyarország 61 százalékos mutatójával az újonnan csatlakozók középmezőnyében található.