Orsolya
7 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Martin Schulz lett az EP szocialista frakciójának új vezetője

MTI
2004.07.05. 20:17
Az Európai Parlament (EP) szocialista csoportja hétfőn két és fél évre Martin Schulzot, a frakció addigi elnökhelyettesét választotta elnökévé. Bemutatkozó beszédében a német szociáldemokrata politikus a konzervatív politika elleni harcot jelölte meg fő céljaként. Megállapította, hogy az európai politikában jelenleg jobboldali túlsúly érvényesül, s ezt a szocialistáknak ki kell egyenlíteniük.

Tabajdi Csaba, a magyar szocialisták küldöttségének vezetője szerint nagyon markáns személyiséget választott elnökévé a csoport. "Martin Schulz személyében a szocialista frakció élére nemcsak nemzetközileg elismert politikus, hanem olyan képviselő került, akinek kiemelkedően jó kapcsolatai vannak az MSZP-vel, illetve annak európai parlamenti delegációjával" - mondta.