Gyöngyi
5 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Kósáné lett az EP szocialista frakciójának helyettes vezetője

MTI
2004.07.06. 15:33
Az Európai Parlament szocialista politikai csoportja kedden alelnökévé választotta Kósáné Kovács Magdát. Az újonnan csatlakozott országokból érkezett képviselők közül ő volt az egyetlen, aki bekerült az alelnökök hétfős körébe. Az EP második legnagyobb frakcióját alkotó szocialisták közül valamivel több mint 170-en vettek részt a szavazáson, és a jelöltek közül Kósáné Kovács Magda kapta a legtöbb szavazatot, 145-öt. Ezzel a csoport első alelnöke lett, ami azt jelenti, hogy Martin Schulz elnököt távollétében ő helyettesítheti.

Schulzot, a frakció eddigi alelnökét hétfőn választották két és fél évre csoportjuk új elnökévé a szocialisták. Kósáné Kovács Magda a szavazás után elmondta, hogy bizonyos +geopolitikai+ és +reálpolitikai+ szempontokat is figyelembe kellett venni ahhoz, hogy a frakció vezetősége kiegyensúlyozott legyen" - tette hozzá. Alapvetően azonban "változatlanul azt gondolom, hogy a lisszaboni stratégia megvalósításán, a szociális Európa új arcának kialakításán kell munkálkodnom.