Nándor
9 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

'Ha nem választják meg Barrosót, az a Néppárt veresége lesz'

MTI
2004.07.07. 14:36
Az Európai Néppárt (EPP) frakcióvezetője stratégiai célnak nevezte szerdán Budapesten, hogy a jobboldali José Manuel Durao Barroso legyen az Európai Bizottság elnöke, "ezért tesznek kompromisszumos javaslatot az Európai Parlament (EP) szocialista frakciójának az EP-elnökségre". "Ha a portugál kormányfőt nem választják meg július 22-én bizottsági elnöknek, az az egész néppárti mozgalom vereségét fogja jelenteni" - mondta Hans-Gert Pöttering a néppárt frakcióülésén. "Nem fordulhat még egyszer elő, hogy az Európai Bizottság elnökét ne a legnagyobb EP-frakció adja" - mondta Pöttering.

A néppárt 1999 után ismét a legnagyobb képviselőcsoportot alkotja az EP-ben. A 732 fős Európai Parlamentben az unió 25 tagállamában június 10-13. között tartott választások alapján több mint 270 néppárti képviselő foglal helyet.