Pandora, Gabriella
-3 °C
3 °C

Az EU nem minősíti piacgazdaságnak Ukrajnát

MTI
2004.07.08. 20:14
Az EU még mindig várja, hogy Ukrajna megvalósítson bizonyos kulcsfontosságú gazdasági reformintézkedéseket, s amíg ez nem történik meg, nem tudja piacgazdaságként kezelni az országot - közölte a holland miniszterelnök csütörtökön Hágában, az EU-ukrán csúcstalálkozó után.

Jan Peter Balkenende, aki az EU soros elnöksége nevében számolt be a megbeszélésekről, egyebek között a csődtörvény módosítását és az exportált termékek átlátható árképzését említette meg az uniós részről szükségesnek tartott intézkedések között.

Az EU és Ukrajna nem állapodott meg cselekvési programról, de a következő hetekben folytatják az ezzel foglalkozó tárgyalásokat - közölte a miniszterelnök. Kijev többek között azért szeretné megkapni a piacgazdasági státust az EU-tól, mert ez megkönnyítené számára a Kereskedelmi Világszervezethez (WTO) való csatlakozást.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?