Orsolya
7 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Spanyolország egységes fellépést sürget az EU-ban a terrorizmus ellen

MTI
2004.07.09. 17:41
A spanyol kormány nagyobb erőfeszítéseket kért az Európai Uniótól a nemzetközi terrorizmus elleni harcban - tűnt ki az EU terrorellenes koordinátorának madridi tárgyalásain. Gijs de Vries pénteken találkozott José Antonio Alonso spanyol belügyminiszterrel, aki jegyzéket adott át neki, benne a terrorizmus elleni küzdelem spanyol szempontból prioritásként kezelt súlypontjaival. Madrid kiemelt fontosságot tulajdonít az európai rendőrség (Europol) bővítésének, az EU-tagállamok közötti ügyészi (Eurojust) és bírói együttműködés kiszélesítésének.

Alonso azzal érvelt, hogy az al-Kaida terrorszervezet vezetője, Oszama bin Laden által szabott július 15-i ultimátum "maximális éberségre" kötelezi Európát. A terrorvezér új európai merényleteket helyezett kilátásba, ha a földrész államai a fenti határnapig nem vonják ki katonáikat a megszállt Irakból.