Gyöngyi
5 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A Jobbik népszavazást követel az EU-alkotmányról

2004.07.13. 17:26
"Kovács László az MSZP elnöke nem akar népszavazást az európai alkotmány ügyéről. A Jobbik Magyarországért Mozgalom véleménye szerint minden magyar állampolgár alapvető demokratikus joga, hogy közvetlenül is véleményt mondhasson a készülő EU-alkotmányról" - olvasható a párt közleményében.A Jobbik szerint "amennyiben ez a felülről ránk kényszerített alkotmány-tervezet elfogadásra kerül, Magyarország szuverenitása és érdekérvényesítő képessége névlegessé válik".

A Jobbik elutasítja azt az alkotmányt, "ahol nincsenek biztosítva a kisebbségek kollektív jogai, nem szerepelnek az alapokmányban a keresztény gyökerek. Ez olyan szuperállam képét vetíti előre, amely megtagadja Európa sokszínűségét, történelmi és vallási tradícióit".

A párt felhívja a nemzeti erőket, hogy követeljék, Nagy-Britannia, Spanyolország, Portugália, Írország, Dánia, Lengyelország és a Benelux-országokhoz hasonlóan, hogy magyar állampolgároknak is legyen joga a népszavazáshoz.