Gyöngyi
6 °C
13 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Az európai szocialisták nyitottak Barroso iránt

MTI
2004.07.13. 21:13
Az európai szocialisták nyitottak az Európai Bizottság elnöki tisztségére jelölt José Manuel Durao Barroso megerősítése iránt - közölte a magyar szocialista európai parlamenti képviselők delegációjának vezetője. Barrosónak az Európai Parlament (EP) szocialista frakciójában tartott meghallgatása után Tabajdi Csaba elmondta, hogy végleges döntés még nincs, de pártjuk "nem csapja be az ajtót" a politikus megerősítése előtt.

Az EP politikai csoportjai közül a szocialisták hallgatták meg elsőként a volt portugál miniszterelnököt, akit az Európai Tanács a múlt hónap végén jelölt a brüsszeli bizottság következő elnökének a tisztségére. Kinevezéséhez az EP jóváhagyására is szükség van; az erről tartandó szavazás július 22-én, a parlament strasbourgi alakuló ülésén esedékes. A szocialisták Strasbourgban, Barroso ottani meghallgatása után hozzák meg végleges döntésüket - közölte Tabajdi Csaba.