Vendel
7 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Fidesz: Balázs Péter politikai megbízott

MTI
2004.07.15. 14:49
"A Fidesz számára elfogadhatatlan lenne Balázs Péter újbóli jelölése az európai uniós biztosi posztra" - jelentette be Pokorni Zoltán, a párt alelnöke csütörtöki sajtótájékoztatóján, Budapesten. "Balázs Péter (...) újbóli jelölése a Fidesz számára elfogadhatatlan, ő ugyanis politikai megbízott" - mondta az MTI kérdésére Pokorni Zoltán. Hozzátette: Kovács László külügyminiszter, szocialista elnök esetleges jelölésére ezek "hatványozottan" igazak. A Fidesz azt szeretné, ha a kormány egyeztetne a parlamenti pártokkal a biztos személyéről, és véleményüket figyelembe venné.

"Az uniós biztos jelölése a kormány joga és kötelezettsége, és a kabinet élni is fog ezzel a jogával" - jelentette ki a kormányszóvivő Pokorni Zoltán szavaira reagálva. "A Fidesznek tudomásul kellene vennie, hogy Magyarországot nem ők, hanem Medgyessy Péter kormánya irányítja" - mondta Gál J. Zoltán