Judit
2 °C
7 °C

Anarchistákat tartóztattak le Olaszországban

MTI
2004.07.27. 12:56
Négy anarchistát őrizetbe vettek és több házkutatást is tartottak olaszországban a tavaly december óta az Európai unió tisztviselőinek küldött levélbombák ügyében nyomozó hatóságok. A rendőrség több lakásban és úgynevezett szociális központban - az anarchisták szálláshelyén - tartottak házkutatást Észak- és Közép-Olaszországban. A négy őrizetbe vett anarchista közül kettőt Rómában, egy-egyet pedig Viterbóban, illetve a Nápolyhoz közel Torre del Grecóban fogtak el. Az országos antianarchista razzia eredményéről egyéb részletek egyelőre nem ismeretesek. Egyes gyanúsítottakat tovább keresnek.

Az olasz hatóságok sejtése szerint a csak könnyebb személyi sérüléseket okozó levélbombakampányt az anarchisták kezdeményezték. A bombákból többet Romano Prodi lakcímére küldtek ki. Az október végén bizottsági elnöki posztjáról távozó politikus kukáját is felrobbantották.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?