Orsolya
7 °C
15 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Stoiber és Sarkozy elutasítja Törökország EU-tagságát

MTI
2004.07.29. 19:38
Egyetértésben utasította el csütörtökön Törökország európai uniós tagságát Edmund Stoiber, az ellenzéki német Keresztényszociális Unió (CSU) vezetője, bajor miniszterelnök és Nicolas Sarkozy francia gazdasági, ipari és pénzügyminiszter. Stoiber Párizsban kifejtette, hogy híve annak, hogy az EU szoros gazdasági kapcsolatokat és különleges partnerséget alakítson ki Törökországgal, de az a véleménye, hogy teljes jogú tagként az EU nem bírná el Törökországot. Sarkozy teljes mértékben osztja ezt a felfogást - mondta a német politikus a francia miniszterrel folytatott párizsi megbeszélése után.

Sarkozy javasolta az európai integráció kérdéseiről folytatott megbeszélésen, hogy az EU minden országában rendezzenek népszavazást az európai alkotmányról. Stoiber kedvezően értékelte a felvetést.