Piroska
-2 °C
5 °C

Reklámtendert hirdetett a MeH az uniós tájékoztatásra

Kreatív
2004.08.17. 09:35
Az uniós tájékoztatási források és informálódási lehetőségek népszerűsítésére indul hamarosan reklámkampány, amelynek kivitelezőjét gyorsított közbeszerzési eljáráson keresi a Miniszterelnöki Hivatal.

A hazai EU információs eszközökről szóló lakossági kampányt tervez a Miniszterelnöki Hivatal, amely bruttó 100 millió forintot szán a reklámhadjáratra. A minisztérium hamar ki akarja választani partnerét, hiszen a közbeszerzési eljárás kiírása szerint a győztesnek már október 1-én el kell kezdenie a munkát. Az ügynökség a kampány kreatív- és médiamegvalósításáért, valamint tájékoztató akciók megszervezéséért felel majd 2005 március 31-ig.

A gyorsított eljárást a MeH azzal indokolja, hogy az EUKK megszüntetéséről szóló május 7-ei kormányhatározat a MeH feladatává tette az általános EU-kommunikációs tevékenységet. A megszüntető végzést azonban a Fővárosi Bíróság csak június 28-án mondta ki. A gyorsított eljárás másik oka, hogy október 29-én a tagállamok Rómában aláírják az európai alkotmányt, amelyről a MeH már kora ősszel tájékoztatni akarja a lakosságot. Az érdeklődők augusztus 23-ig jelentkezhetnek a tenderre.