Nándor
8 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Biztost váltott Belgium

MTI
2004.09.13. 12:05
Louis Michel volt belga külügyminiszter váltotta posztján a biztosi megbízatásáról európai parlamenti képviselősége miatt lemondó Philippe Busquin eddigi kutatásügyi biztost az Európai bizottságban. Michel a Romano Prodi vezette bizottság megbizatásának lejártával is biztos marad, az új főbiztos, Barroso kormányában a nemzetközi segyüttműködési ügyekkel és a segélyezésekkel foglalkozik majd.

Megfigyelők szerint mindkét politikus kissé megkeseredve lát neki új feladatához. Busquin azért, mert szeretett volna továbbra is biztos maradni - Michel pedig egyfajta bukásként éli meg a váltást, azt, hogy távozott miniszteri posztjáról. Még akkor is, ha ezt ő maga kérte (egyben bejelentve igényét az EU-biztosi posztra), így vállalva a felelősséget a pártja számára jelentős kudarcot jelentő júniusi belgiumi regionális választási eredményekért.