Ödön
2 °C
11 °C

Draskovic tájékoztatta az EU-t a szerbiai magyarverésekről

MTI
2004.09.13. 15:49
Vuk Draskovic szerbia-montenegrói külügyminiszter hétfőn levélben tájékoztatta a soros EU-elnök Hollandiát arról, hogy a vajdasági magyarok elleni "egyedülálló incidensek mögött nincs állami stratégia", és a kilengések felnagyítása feszültségeket gerjeszthet a Vajdaságban. "Amikor a magyarok jogairól esik szó az észak-szerbiai tartományban, a Vajdaságban, biztosíthatom Önt, hogy semmilyen állami stratégia nem áll az egyedülálló incidensek mögött. Az elszigetelt erőszakcselekmények, szóbeli kirohanások, különféle falfirkák és hasonló dolgok nem veszélyeztetik a hagyományosan jó és harmonikus kapcsolatokat a szerbek és a magyarok, illetve a többi etnikai és vallási közösség között" - áll a levélben, amelyet Bernard Bot holland külügyminiszternek küldött Vuk Draskovic.

A Beta hírügynökség által idézett írásban a külügyminiszter Bot tudomására hozza: tart attól, hogy "egyes elítélendő kilengések szükségtelen elnagyolása és elpolitizálása tényleges, jelenleg nem létező feszültséget gerjeszthet" a Vajdaságban.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?