Valér
-1 °C
0 °C

Másfél milliós EU segély Iván károsultjainak

euractiv.hu
2004.09.15. 11:20
Az Európai Bizottság másfél millió euró humanitárius segélyt irányzott elő az Iván hurrikán által sújtott karibi Grenada szigetnek. A rendkívüli segélyt a fedél nélkül maradt mintegy 5 ezer család elsődleges ellátására, élelemre, ivóvízre, higiéniai csomagokra és ponyvákra, sátortetőkre, továbbá a vízvezeték-rendszer helyreállítására és közegészségügyi célokra fordíthatják az érintettek.

A hurrikán pusztítása nyomán emberek ezrei kényszerültek ideiglenes közös szállásokra; sokan pedig maguknak teremtettek átmeneti menedéket. A segítség szétosztásában az Európai Bizottság Humanitárius Segélyirodájának (ECHO) a térségben dolgozó partnerei működnek közre.

Az ECHO figyelemmel kíséri a mostoha időjárás sújtotta térség helyzetét, és készen áll arra, hogy további szigetek - köztük Kuba - károsultjainak is segítséget nyújtson. A segély összegét a károk felmérése után határozzák meg, figyelembe véve azt a szempontot is, hogy a segítség valóban az újjáépítést szolgálja. Az ECHO felkészült arra, hogy szükség esetén gyors döntéseket hozzon, s hogy civilszervezetekkel valamint az ENSZ segélyszerveivel együttműködve késlekedés nélkül eljuttassa a pénzt oda, ahol arra a legnagyobb szükség van.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!