Etelka, Aletta
3 °C
4 °C

Buttiglione: Hátrányos megkülönböztetés sújtja a katolikusokat

MTI
2004.11.07. 19:53
Egyre nagyobb hátrányos megkülönböztetés érvényesül Európában a keresztényekkel szemben - nyilatkozta Rocco Buttiglione olasz Európa-ügyi miniszter egy olasz lap vasárnapi számának, arra buzdítva a keresztényeket, hogy ne hagyják válasz nélkül az ellenük irányuló diszkriminációt. "A hátrányos megkülönböztetés keményen sújtja a katolikusokat. A keresztényeket kivéve mindenkivel szemben politikailag korrekt magatartást kell mutatni Európában. Mindez azért van, mert Európa fél saját értékeitől" - jelentette ki a konzervatív politikus az Il Tempónak.

"A baloldal mindent liberalizálni akar. Minden szabályt el akarnak törölni, mindenekelőtt a kulturális szabályokat" - tette hozzá. Mint mondta: így volt ez az Egyesült Államokban is a múlt század nyolcvanas-kilencvenes éveiben. Ott azonban oktatási központok, újságok, és folyóiratok létesültek, és ezt a példát kellene követnie Európának is - mondta Buttiglone.

Buttiglione október végén visszalépett biztosi jelölésétől, miután az Európai Parlament több frakciójában kedvezőtlen visszhangot váltottak ki a homoszexualitásról és a nők társadalmi szerepéről vallott erősen konzervatív nézetei.