Hedvig
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Közelednek a horvátok az EU-hoz

2009.11.27. 16:09 Módosítva: 2009-11-27 16:10:36

Újabb három témakörben lezárta a csatlakozási tárgyalásokat pénteken az Európai Unió és Horvátország, és így a fejezetek több mint felén, 15 témán túlléptek már, derül ki az EU soros elnökségének a pénteki brüsszeli tárgyalási forduló után kiadott közleményéből. A találkozón a pénzügyi szolgáltatások, az energiaügyek, valamint a fogyasztóvédelem és egészségügy fejezetét zárták le.

A most befejezettekkel együtt összesen huszonnyolc témában kezdték már meg a megbeszéléseket. Az Európai Bizottság és Zágráb is azt reméli, hogy jövőre befejeződhetnek a tárgyalások. A legnehezebb témakörökben, így a korrupció kérdését is magában foglaló bel- és igazságügy terén, valamint a versenypolitika kérdésében azonban - uniós diplomaták közlése szerint - az egyeztetések még jelentős időt vehetnek igénybe.