Az Európai Unió élelmiszerbiztonsággal foglalkozó munkatársai vizsgálódnak az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálatnál (ÁNTSZ), mondta Bujdosó László országos tiszti főorvos. Mint mondta, a biztosok a magyarországi élelmiszer-biztonsági gyakorlatról tájékozódnak. Elmondta, vizsgálják a jogi szabályozást, hogy hogyan zajlanak az ellenőrzések, illetve felmérik egyes élelmiszer-forgalmazók és vendéglátóhelyek higiénés helyzetét. Az EU-biztosok választják ki, hogy mit szeretnének látni, a magyar kollégák pedig elkísérik őket, tette hozzá Bujdosó László.
A biztosok összehasonlítják az ÁNTSZ által készített jegyzőkönyveket a saját jegyzőkönyveikkel és tapasztalataikkal. Bujdosó szerint még ebben az évben tartanak egy ellenőrzést a munkabiztonság és munkaegészségügy területén is. Mint mondta, nincs összefüggés a múlt évben kirobbant fűszerpaprika-botrány és a mostani ellenőrzés között.