Géza
-11 °C
-4 °C

Varga: Magyarország egyetlen maastrichti kritériumnak sem felel meg

MTI
2005.03.22. 13:12
A Fidesz szerint az Európai Unió pénzügyminisztereinek döntése nem ad felhatalmazást a kormánynak a választások előtti szabad költekezésre, ugyanakkor a további eladósodás megállítására ösztönöz - mondta keddi sajtótájékoztatóján Varga Mihály, a párt gazdasági kabinetjének vezetője.

"Magyarország, egyedül az Európai Unióhoz újonnan csatlakozó országok közül, egyetlen maastrichti kritériumnak sem felel meg" - jelentette ki Varga Mihály. Szeretnénk, ha tudatos volna mindenkiben, a kormány, Gyurcsány Ferenc, Draskovics Tibor a mi zsebünkre költekezik, ezért az eladósodás tovább nő, ha az EU mostani, a növekedési és stabilitási paktum államháztartási hiány számítási módszerének módosítására vonatkozó döntését a költekezés folytatására használná fel - fűzte hozzá a fideszes politikus.

A volt pénzügyminiszter felhívta a figyelmet arra, hogy az első két hónapban a központi költségvetés hiánya elérte az egész évre tervezett összeg 58 százalékát, az államháztartás deficitje pedig az éves prognózis 38 százalékát.