Vendel
7 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Az EU feketelistát készítene a hírbe került légitársaságokról

MTI
2005.08.17. 20:57
Az Európai Bizottság jegyzéket kíván készíteni azokról a légitársaságokról, amelyek tiltó intézkedések vagy járatcsökkentések szenvedő alanyaivá váltak. A testület azt reméli, hogy az Európai Parlament is áldását adja az elgondolásra. Ebben az esetben az év végére elkészülhet az a "feketelista", amelyet a bizottság fölrakna az internetre, miáltal az utazóközönség is tudomást szerezhetne a légi közlekedés fekete bárányairól.

Az európai intézményekben jelenleg folyik a vita az utasok tájékoztatását rögzítő törvény tervezetéről. A strasbourgi parlamentben lezajlott első olvasás során a 25 tagállam képviselői áprilisban elvi egyezségre jutottak arról, hogy a lehető legrövidebb időn belül és mindenképpen a felszállás előtt tájékoztatni kell az utazókat a légitársaságnál bekövetkezett változásokról.

A tervezet hatékonyabb tájékoztatást sürget a repülési tilalommal sújtott társaságokról, s arra kötelezné az uniós tagállamokat, hogy közöljék Brüsszellel azoknak a légi társaságoknak a nevét, amelyektől megvonták a leszállási engedélyt országuk területén.