Albert, Lipót
2 °C
12 °C

Bevándorló-adatbázist készítene az EU

MTI
2006.07.19. 14:15

Az Európai Bizottság szerdán javaslatot tett egy olyan közös uniós adatbázis létrehozására, amely rögzítené, hogy egy-egy bevándorló mikor és hol lépett be az EU területére, illetve azt, mikor és hol lépett ki onnan. "A bevándorlás nyomása a következő évtizedekben nagy valószínűség szerint csak növekedni fog, figyelembe véve számos származási ország gazdasági és politikai helyzetét, valamint a demográfiai előrejelzéseket" - indokolta az elektronikus adatbank létrehozására vonatkozó tervezetét közleményében a brüsszeli testület.

A belépések és kilépések rögzítésével a tagállamok automatikus visszajelzést kapnának arról, ha valaki az engedélyezett időtartamot túllépve illegálisan tartózkodik a területükön. Az adatbázis emellett jó szolgálatot tehet a külföldi idénymunkások regisztrálásakor. A bizottság közölte, hogy még idén tanulmányt készít arról, előterjesztése megvalósítható-e és nem ütközik-e adatvédelmi szabályokba.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?