Olivér
5 °C
8 °C

Kovács: jövedelmezőbb a termékhamisítás, mint a drog

MTI
2006.07.26. 20:09

A termékhamisítással kapcsolatban több új, veszélyes tendencia van, s ezek egyike, hogy e tevékenység mögött egyre inkább feltűnnek szervezett bűnözői csoportok, terrorista csoportosulások, mondta Kovács László, az EU-bizottság vám- és adóügyi biztosa szerdán Varsóban egy nemzetközi tanácskozáson, ahol a termékhamisítás kérdéskörében ő volt az egyik előadó.

Kovács telefonon nyilatkozva úgy vélte: e jelenségnek az az oka, hogy a termékhamisítás haszna az adatok szerint nagyobb, mint a kábítószer-kereskedelemé, ugyanakkor a büntetés kockázata, a büntetési tétel lényegesen kisebb. A magyar biztos előadásában másik veszélyes tendenciának mondta, hogy a hangsúly a divatcikkekről áttevődött a gyógyszerek, élelmiszerek, gyermekjátékok és gépkocsi-alkatrészek hamisítására. "Ez nem csupán pénzügyi veszteséget okoz a gyártóknak, nem csupán bevételtől fosztja meg a tagállamokat, de nagyon komoly veszélyt jelent az állampolgárok biztonságára, egészségére" - mutatott rá.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?