Hedvig
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Az EU energia biztosa nyugtalankodik az orosz gázszállítás miatt

MTI/Reuters
2006.09.03. 16:55
"Meglehetősen nyugtalanítónak" nevezte az Európai Unió energiaügyi biztosa azokat a felvetéseket, amelyek megkérdőjelezik, hogy Oroszország képes lesz teljesíteni gázszállítási kötelezettségeit Európával szemben.

Andris Piebalgs egy olaszországi energetikai konferencia kapcsán újságíróknak arról szólt, hogy az Európai Unió októberben megbeszéléseket folytat Oroszországgal a szállításokról, s ott egyebek között megvitatják majd a Nemzetközi Energiaügynökség (IEA) júliusban elhangzott álláspontját is, amely szerint kérdéses, hogy a Gazprom eleget tud tenni európai gázszállítási kötelezettségeinek a beruházások nem megfelelő alakulása miatt. Mindamellett Piebalgs szerint nincs semmiféle olyan politikai ügy, ami fennakadásokat okozna a szállításokban, s elegendő földgáz van az ukrán tárolókban is.