Nándor
9 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Az EU kifizeti a palesztin közalkalmazottakat

MTI
2007.02.02. 20:44

Az Európai Unió megkezdte a fizetések egy részének folyósítását a palesztin közalkalmazottak nyolcvan százaléka számára, jelentette be pénteken az Európai Bizottság Jeruzsálemben nyilvánosságra hozott közleményében. A jogosultak fejenként 270 eurónak megfelelő összeget kapnak kézhez. Az tette lehetővé a kifizetéseket, hogy tavaly júniusban kialakult egy olyan segélyezési mechanizmus, mellyel a külföldi adományozók meg tudják kerülni a Nyugat által bojkottált Hamász-kormányt. A rendszer segítségével közvetlenül a segélyezni, illetve javadalmazni kívánt személyek és intézmények bankszámláira utalják a segélyeket, illetve fizetéseket.

A Hamász vezette kormány márciusi hivatalba lépése óta nem tudja rendesen fizetni a 165 ezer köztisztviselőt, miután a nyugati adományozók a radikális szervezet hatalomra jutása miatt leállították egy időre a palesztinok segélyezését.