Hedvig
7 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A magyart köztisztviselők a másodikak a korrupciós listán

MTI
2007.02.20. 17:06

A litvánok a leginkább megvesztegethetők az EU tagországok köztisztviselői közül, derül ki a litván kormány kutatóintézete, a litván Jogi Intézet kedden közzétett vizsgálatából, amely szerint az unión belül leggyakrabban a litván köztisztviselők kérnek kenőpénzt szolgálataikért. A második és harmadik helyen a felmérés szerint a magyar, illetve a lengyel köztisztviselők állnak.

A vizsgálatban megkérdezett kétezer litván 11,5 százaléka állította, hogy köztisztviselők kenőpénzt kértek tőle. Ez messze meghaladja a megvesztegethetőség tekintetében az intézet által második helyre sorolt Magyarország, illetve a harmadik helyezett Lengyelország arányszámát: Magyarországon a megkérdezettek 4,8, Lengyelországban 4,5 százalékának voltak ilyen tapasztalatai.