Sára, Márió
2 °C
6 °C

EU helyett májusfa

2004.04.30. 17:19
Nagy Kriszta festőnő saját ültetésű fáján szalagot helyezhetnek el azok, akik belefáradtak a csatlakozás ünneplésébe, vagy egyszerűen csak magányosak.
Sajá tültetésű platánfáját szalagozza fel április 30-án éjjel Nagy Kriszta képzőművésznő. Bár a Tereskova együttes vezetőjeként is közismert jelenség az EU-ünnepségek éjjelére hirdette meg akcióját, annak - elmondása szerint - semmi köze a csatlakozáshoz.

Az Andrássy út 112-es ház elé ültetett fiatal fa a májusfaállítás népszokását idézi. Az este 11-kor kezdődő akció a nagy figyelem mellett zajló politikai események helyett azok valódi résztvevőit, az embereket kívánja a középpontba állítani.

"Aki egyedül érzi magát, jöjjön oda a virágzó májusfához, kössön fel egy saját szalagot, és néha sétáljon arra, nézze meg, gyarapszanak-e a szalagok", hogy kiderüljön "nem vagyunk egyedül egyedüllétükben" - írja a témában festménysorozatot is készítő művész.

A helyszínen este 11-től szalag- és filctoll-lerakat működik. Az eseményen tervei szerint részt vesz az ötletgazda mellett Demszky Gábor főpolgármester is.