Auguszta
-4 °C
2 °C

Az SZDSZ ügyvivői Mohácsi Viktóriát jelölik EP-képviselőnek

2004.10.12. 20:29
Az SZDSZ ügyvivői testülete (üt) egyhangúlag Mohácsi Viktóriát javasolja a párt megüresedett európai parlamenti (EP) képviselői posztjának betöltésére.
A javaslatot az SZDSZ országos tanácsa (ot) fogja jóváhagyni, közölte Horn Gábor szabad demokrata ügyvivő az ügyvivők döntését követően. Hozzátette, ha szükséges, rendkívüli ülést is összehívhatnak, ám várhatóan a november első hétvégéjére tervezett tanácskozáson fognak dönteni. Mint mondta, még "nem világos", mikortól lép érvénybe Demszky Gábor lemondása.

Demszky Gábor csütörtökön jelentette be lemondását európai parlamenti képviselői posztjáról, miután a Fővárosi Közigazgatási Hivatal vezetője - menesztett elődjéhez hasonlóan - arra az álláspontra jutott, hogy a főpolgármesteri tevékenység nem egyeztethető össze az európai parlamenti képviselői megbízatással.

Horn Gábor elmondta, Mohácsi Viktória, aki az SZDSZ EP-választási listájának harmadik helyén szerepelt, elkötelezett liberális politikus, akinek szakterülete, az emberi és kisebbségi jogok a párt kiemelt prioritása. Mohácsi Viktória fiatal, több nyelven beszélő, nemzetközi tapasztalatokkal rendelkező politikus, akit az Európai Parlament liberális frakciója is örömmel fogad, fűzte hozzá. Mohácsi Viktória csütörtökön úgy nyilatkozott, örömmel vállalná az európai parlamenti képviselőséget, amennyiben erre felkérést kap.