Antal, Antónia
-1 °C
4 °C

A Gödörben lesz a lomkiállítás

2004.04.16. 10:43
"Van olyan tárgya, amelyet nem szívesen vinne magával az Európai Unióba? Ha igen, hívja a lomvonalat!" - adta ki a jelszót a az esemény szervezője, a Fővárosi Önkormányzat, a Budapesti Fesztiválközpont Kht. és az ARC Kft.
A Fővárosi Önkormányzat Főpolgármesteri Hivatala nagyszabású tárgy-gyűjtő akciót hirdet, amelyekből kiállítás készül.

Hova vigye?
Az EU-ba nem való tárgyakat az Erzsébet téri Gödörben, április 19-től 28-ig veszik át, hétfőn és pénteken 10-16 óráig. A Fppolgármesteri Hivatal közleménye szerint a tárgy helyszínre szállításáról az adományozó gondoskodik. Amennyiben a tárgy raktározása nem megoldható, a szervezők az átvételt később egyeztetett időpontra halaszthatják. A tárgyak épségének megőrzéséért, azok visszaszolgáltatásáért, valamint a tárgy kiállításba való bekerüléséért nem vállalnak felelősséget.

A legegyedibb tárgyakból kiállítást rendeznek az Erzsébet téren. Az Európa Kapuja rendezvényt, illetve az EU Lomtalanítás kiállítást dr. Schiffer János főpolgármester helyettes nyitja meg, április 30-án. A Buszpályaudvar teljes területén láthatók lesznek a múlt emlékei, május 2-ig.

Schiffer János főpolgármester-helyettes korábban elmondta, hogy a millennium alkalmából 2000-ben hasonló kezdeményezést hirdettek meg. Akkor azt a kérdést tették fel a fővárosiaknak: mi az, amit megőriznének a XX. századból. Schiffer János szerint a kezdeményezés a formális csatlakozási ünnepségek mellett egy kicsit a város lakóiról is szól majd, a város "lenyomata" lenne.

A nagyszabású rendezvény megnyitóját követően koncertek lesznek majd az Erzsébet téri Gödörben. Az ünnepséget fény- és tűzijáték zárja.