Fábián, Sebestyén
-2 °C
4 °C

Ismét szórólapkampányba kezdett az MSZP

2004.05.20. 12:13
Ismét szórólapkampányt indított az MSZP az Európai Parlamenti választásokra. Az A5-ös méretű, 15 oldalas, fényes brosúra szerint a szocialisták vitték be Magyarországot a NATO-ba, ők vitték be az országot az EU-ba, továbbá az MSZP képviseli a leghatékonyabban a magyar érdekeket, és ők biztosítják az "MSZP-kormány" és az MSZP európai parlamenti képviselőinek együttműködésével Magyarország sikerét.
A szocialisták a napokban ismét szórólap-terjsztésbe kezdtek. Az "A sikeres európai Magyarországért" címet viselő A5-ös formátumú brosúra hátoldala szerint az MSZP kormánya vitte Magyarországot az EU-ba, igaz, a második oldalon található Medgyessy-idézet, a dicsőséget 10 millió magyarnak tulajdonítja, amely szerint "tízmillió magyar ember dolgozott érte". A szórólap hátulján az olvasható, hogy "az MSZP kormánya vitte Magyarországot a NATO-ba". (A szocialisták valóban jelentős szerepet vállaltak a csatlakozási tárgyalásokon, de az ország az Orbán-kormány idején lett tagja a NATO-nak.)

Bezzeg párt

A szórólapból azt is megtudhatjuk, hogy az MSZP (...) más pártokkal ellentétben őszintén hiszi, hogy hazánk sorsa és jövője összekapcsolódik Európa sorsával", hogy a párt EP-s jelöltjei "más pártokkal ellentétben az EU-ban nem hatalmi vágyaik korlátozását, hanem hazánk jobb, gazdagabb életének lehetőségét látják, akik "üres szólamok, vádaskodások helyett tetteikkel szolgálják nemzeti érdekeinket", továbbá másokkal ellentétben nem pökhendiek, nem arrogánsok, viszont felkészültek és határozottak.

Az ismeretlen férfi

A szórólap jelentős részében a szocialisták a Fideszhez képest hartározzák meg magukat, továbbá felsorolják az elmúlt két év eredményeit béremeléstől, ingyenes tankönyvön át az autópálya-építéseket is magában foglaló Európa Tervig. A fényképeken mosolygó és öregasszonnyal puszilkodó Medgyessy Péter, "a nép közé vegyülő" Lévai Katalin, Kósáné Kovács Magda látható, valamint a kiadvány meghatározása szerint az "MSZP két, világszerte ismert és elismert" politikusa, Kovács László és Horn Gyula Gerhardt Schröder német kancellár társaságában, akinek a neve azonban lemaradt a papírról.

Alig két hete az MSZP újra kiadott egy Tények és hazugságok című kampánybrosúrát, csak míg 2001-ben még ellenzéki pártként igyekezett a Fidesz állításait cáfolni, addig ma kormánypártként teszi ugyanezt. Ebben a szocialisták sorra vették az ellenzéki bírálatokat és választ adtak azokra az otthonteremtéstől, az államadósságig nyolc témában.