Géza
-12 °C
-4 °C

Szerdára elkészülhet az uniós csatlakozási szerződés

2003.01.13. 07:46
Szerdára elkészülhet, március végén már magyarul is olvasható lesz Magyarország uniós csatlakozási szerződése. A csatlakozási szerződésekről egy héttel az ünnepélyes aláírás előtt dönt a vétójoggal rendelkező Európai Parlament.
Szerdára elkészülhet az uniós csatlakozási szerződés szövege Brüsszelben - értesült a Magyar Hírlap. A szerződés nagy részével már a csatlakozási tárgyalások december 13-i lezárása előtt elkészültek, az elmúlt hetekben a tárgyalások utolsó pillanatában megszületett mezőgazdasági és pénzügyi fejezetek megszövegezésén dolgoztak.

Áprilisban elfogadják

A tíz országgal megkötendő szerződések teljes terjedelme elérheti az ötezer oldalt is - értesült a Brux InFo. A szerződések szövegét február 19-ig véleményezi az Európai Bizottság, annak elfogadásáról április 9-én, egy héttel a szerződések ünnepélyes aláírása előtt dönt a kérdésben vétójoggal rendelkező Európai Parlament.

A szerződés első magyar nyelvű változata várhatóan február végére készül el, a végleges verzió március végén kerülhet nyilvánosságra - írja a Magyar Hírlap.