Ördögi brüsszeli tervet leplezett le a kormány

2017.10.06. 14:01
Lázár János helyettese arra célzott, hogy uniós eljárásokkal akarják megbuktatni a kormányt. Az Európai Bizottság számokkal bizonyította, ez miért nem igaz.

2018 tavaszáig „Brüsszel a belpolitikába be akar avatkozni kötelezettségszegési eljárásokkal”, ezzel is befolyásolva a választások eredményét, jelentette ki tegnap Csepreghy Nándor, a Miniszterelnökség miniszterhelyettese.

A furmányos Brüsszel úgy támad, hogy nem támad

„Az EU-s rendelkezések betartatása a Bizottság szerződéses kötelezettsége és nem politikai eszköz. A Magyarországgal kapcsolatos eljárások száma átlag alatti” – írta Twitteren még aznap az Európai Bizottság. A bejegyzéshez egy grafikont is mellékeltek, ahol jól látszik: hazánk a 20. helyen áll a 28-ból a futó kötelezettségszegési eljárások számában.

Kötelezettségszegési eljárást akkor indít az Európai Bizottság, ha valamilyen tagállami törvény uniós jogot sért vagy rosszul, esetleg sehogy sem ültetnek át valamilyen uniós jogszabályt nemzetire. Kezdetben levelezéssel próbálják meggyőzni egymást az adott kormánnyal, és ha nem tudnak megegyezni, abból bírósági eljárás, végül pénzbüntetés lehet.

Orbán ott is tervet lát, ahol látványosan nincs

A CEU ügyében például tegnap épphogy nem léptetett tovább egy ilyen eljárást az Európai Bizottság, hanem kiegészítő levelet küldött. A civiltörvény miatt a második lépcsőre került egy ügy, amin Orbán VIktor szerint közröhej és politikai lépés. Arról beszélt, hogy „Brüsszelben” a történések pontosan úgy haladnak, ahogy azt Soros György közzétette, mert ott is befolyása van. Be akarják engedni Európába milliószám a bevándorlókat, „ez egy tervszerű dolog”, Magyarország pedig „nem a hülyék országa”, nem lehet úgy tenni, „mintha véletlenül történnének a dolgok”.

Mindezt épp aznap jelentette ki, amikor a kormányközeli Magyar Idők cikket írt róla, hogy – a kormány által Soros-szervezetnek titulált és a civiltörvény miatt a magyarországi szervezetével polgári engedetlenségbe kezdő – Amnesty International támadja Brüsszelt az Afganisztánból érkezők visszaküldése miatt.

Azaz olyan tervszerűen ördögiek Soros emberei Brüsszelben, hogy úgy telepítenek be milliókat, hogy közben hazaküldik őket, és megvédik a cinkostárs szervezeteket, miközben azok őket támadják.

Direkt nem akarják, hogy legyen pénzük

A kormány egy másik, tegnap indult eljáráson is kiakadt. A közúti áruszállítást ellenőrző rendszer az Európai Bizottság szerint túlzott adminisztrációs terhet jelent a határon. A nemzetgazdasági tárca egy közleményében már-már azt sugallta, hogy a Bizottság a jelentős magyar áfa-bevételeket generáló rendszer eltörlését szeretné.

Furcsa lenne, ha így történne, mert

az EU kevés bevételi forrásának egyike épp az áfa egy része,

és épp a bevételek növelésére hozza létre többek között az uniós ügyészséget, amelyet az áfacsalások ellen is nyomozna. A javaslatot tegnap a Fidesz nem szavazta meg az Európai Parlamentben, de a kormány amúgy is kihagyja belőle Magyarországot.



  • Hírek
  • Hírek