Junckert is elérte a táncdili

2018.10.08. 16:43 Módosítva: 2018.10.08. 18:25
Az Európai Bizottság elnöke táncolt egy kicsit. Vajon Theresa Mayt utánozta?

Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke a Régiók Bizottságában kezdett neki egy beszédet tartani, véletlenül megszólalt a hangszórókból a zene, Juncker meglepődött, és kicsit megringatta magát a dallamra.

A Twitteren Jött James Crisp, a brit Telegraph tudósítója, és nekiszegezte a kérdést az Európai Bizottság két szóvivőjének, hogy Theresa Mayt utánozta-e az Európai Bizottság elnöke, vagy nem? A brüsszeli nemzetközi újságíró közösség, és a Twitter EU-val foglalkozó népe, főleg a britek pedig sziporkázni kezdtek a kommentekben.

„Legközelebb, ha Theresa May a közönség elé áll, esetleg tehetne úgy, mintha részeg lenne.”
„Nem mondod, hogy a múltkor józan volt?”

„Neki jobb a ritmusérzéke.”

„Ha hív a zene...”

„A Régiók Bizottsága végre megkapja a neki járó tiszteletet és médiafigyelmet.”
„Régiók Bizottsága?”

„Van olyan, hogy nem úgy néz ki, mint aki egy olyan ebédről jött, ahol csak frissítőt szolgáltak föl?”

Arról van szó, hogy Theresa May múlt heti pártkongresszusi beszédét úgy vezette föl, hogy táncolva sétált a színpadra az ABBA Dancing Queen című számára. Augusztusban internetes szenzációvá vált, amikor egy dél-afrikai középiskolai ünnepségen ropta.

Frissítés: A megszólított európai bizottsági szóvivő, Margaritisz Szkínász nem sokkal később reagált a tweetre:

„Nyugi, James – írta. – Mit ér az élet egy kis dal és tánc nélkül? Senkire nem célzott [Juncker], a pillanat hatására rögtönzött, ahogy a zene nem hallgatott el, mielőtt elkezdhette volna a beszédét. Theresa May nagy tisztelet érdemel, és ezt [Juncker] többször is nyilvánosan kijelentette és a tetteivel is megmutatta.”

Szóljanak hozzá önök is az Eurologus Facebook oldalán