Az Európai Egyesült Államokkal kampányol Dobrev Klára Brüsszelben

2019.03.20. 11:47 Módosítva: 2019.03.20. 11:47
Az európai szociáldemokrata pártcsalád vezetésével folytat megbeszéléseket Brüsszelben Dobrev Klára. A DK EP-listavezetője minden bizonnyal tagja lesz a következő uniós törvényhozásnak, szerinte minden jel arra mutat, hogy mélyíteni kell az unió integrációját.

Az Európai Egyesült Államok koncepciója az egyik legfontosabb történelmi kérdés – ezt mondta magyar újságíróknak Brüsszelben, az Európai Parlamentben Dobrev Klára. A Demokratikus Koalíció EP-listavezetője szerint kemény ellenszélben kell Magyarországon erről beszélni, azonban Európa egysége és erejének növelése érdekében ez az egyetlen járható út.

Ugyanakkor Dobrev Klára szerint szakítani kell azzal a nézettel, hogy az állampolgárokat csak gazdasági egységnek, fogyasztónak tekintsék, a bővülő gazdaság eredményeit az egyszerű embereknek is érezniük kell. Éppen ezért a DK fontosnak tartja az európai minimálbért és családi pótlék bevezetését. Szerinte önmagában a versenyképesség, a GDP-növekedés nem ért még el az emberek szintjére, soha nem látott társadalmi különbségek jöttek létre és ez a legerősebb táptalaja a populizmusnak.

Úgy véli, hogy az európai baloldal rendelkezik a jövőre vonatkozó vízióval, ennek lényege az erősödő integráció az élet minél több területén. Dobrev szerint el kellene érni azt is, hogy a multinacionális cégek ne tudjanak kibújni az adófizetési kötelezettség alól. A nagy cégek tisztességes, európai szintű megadóztatása kellő pénzügyi hátteret teremthet a szociális célú kiadások bővítéséhez.

A jelenlegi felmérések szerint a Demokratikus Koalíció két képviselőt juttathat az Európai Parlamentbe. A párt listáján az első helyen Dobrev Klára, a másodikon pedig Molnár Csaba mostani EP-képviselő áll.  • Hírek
  • Hírek