Orbán Viktor: Sikerült megakadályoznunk a magyarokat nem tisztelők jelölését

2019.07.02. 21:19

„Volt két olyan jelölt, amelyek Magyarország számára egyértelműen több mint rosszak lettek volna, akik korábban már bizonyították, hogy nem tisztelik a magyarokat. Ezt sikerült megakadályoznunk” – jelentette ki Orbán Viktor a köztévében az után, hogy kiderült, a német Ursula von der Leyent jelölik az Európai Bizottság élére.

„Nagy volt a tét, arról kellett dönteni, hogy a következő években az európai intézmények élén kik állnak majd, és magyar szempontból olyan emberek kerülnek-e pozícióba, akik tisztelik Magyarországot és ismerik Közép-Európa történelmét, illetve akik értik a keresztény kultúra fontosságát” – idézi Orbánt a Híradó.hu. „Fontos tartalmi kérdésekben foglaltunk állást a személyi döntésekkel kapcsolatban. Tudtuk tartani, amit vállaltunk, olyan személyek kerülnek az unió élére, akik jó eséllyel jó politikát folytatnak majd” – tette hozzá.

Orbán szerint „nem kicsi és nem könnyű” lesz az új vezetők munkája, mert az elmúlt években „súlyos hibák történtek” a migrációs politikában és a gazdaságpolitikában egyaránt, de azt is közölte: ezeket a hibákat ki kell javítani.