Hétfőtől otthon dolgoznak az Európai Bizottság munkatársai a koronavírus miatt

2020.03.12. 19:09 Módosítva: 2020.03.13. 00:02

Hétfőtől az Európai Bizottság otthoni munkára kötelezi azokat a munkatársait, akik nem kiemelten fontos munkakörben dolgoznak – jelentette be az intézmény csütörtökön egy sor másik intézkedéssel együtt, amellyel a koronavírus terjedését szeretnék megakadályozni a dolgozóik körében.

A járvány miatt az intézmény eddig is támogatta az otthoni munkavégzést, de hétfőtől ez az előírás. Kivételt csak a kiemelten fontos pozíciót betöltő tisztviselők képeznek, akik váltott műszakban fognak bejárni. Hétfőtől az uniós intézményekben dolgozók gyerekei számára fenntartott, úgynevezett európai iskolákat és óvodákat is bezárják.

A külföldi munkautakból csak a legszükségesebbeket engedélyezik, és hasonlóképpen csak akkor tartják meg a más országokból érkező kollégákkal esedékes találkozókat, ha nagyon muszáj. Alapvetően mindenkit arra kérnek, halassza el, vagy videókonferencián tartsa meg az értekezleteket.

Emellett minden bizottsági munkatárstól elvárják, hogy fokozottan ügyeljen a higiéniára, és ha észleli magán a betegség tüneteit, vonuljon karanténba.