Koronavírus: már 800 európait hoztak haza más kontinensekről az EU segítségével

2020.03.17. 17:38 Módosítva: 2020.03.17. 21:28

290 uniós állampolgárt hoztak haza Marokkóból az Európai Unió segítségével – jelentette be az Európai Bizottság. Ezzel együtt 800-ra emelkedett azoknak az európaiaknak a száma, akiket a koronavírus terjedése miatt az EU segítségével menekítettek ki az EU-n kívüli országokból: Kínából, Japánból, az Egyesült Államokból és most Marokkóból.

Ausztria hétfőn kezdeményezte az uniós polgári védelmi mechanizmust annak érdekében, hogy a konzuli védelemért folyamodó osztrák és más uniós állampolgárokat hazahozhassák Európába. A Marrákesből induló gép Bécsben szállt le kedd reggel. Közben Ausztria újabb 4 ember hazaszállításához kérte az EU segítségét.

Ursula von der Leyen, a Bizottság elnöke erről a történetről is beszél abban az újabb videóban, amelyben az EU koronavírus elleni intézkedéseit ismerteti. Szó van még a vírus elleni oltóanyag fejlesztésével kapcsolatos döntésről és a tagállamoknak és európai vállalkozásoknak nyújtott támogatásokról is annak érdekében, hogy a kibontakozó gazdasági válságot enyhítsék.

Durva influenza vagy veszélyes világjárvány?

Vannak, akiknek már nincsenek kérdéseik, és vannak, akik az Indexet olvassák! Támogasd te is a független újságírást, hogy ebben a nehéz helyzetben is tovább dolgozhassunk! Kattints ide!