Márk
13 °C
28 °C

Élőben néznék a kivégzéseket Amerikában

2004.02.24. 09:45
Akár fizetne is bin Laden kivégzésének látványáért az amerikaiak 21 százaléka. A Harris Interactive felmérésében megkérdezettek kétharmada szívesen venné, ha a tévék élőben közvetítenének kivégzéseket, bár 54 százalékuk nem nézné a műsort.
Szívesen fogadná a kivégzések élő közvetítését az amerikaiak kétharmada - derült ki a Harris Interactive a Trio kábeltelevíziós társaság felkérésére készült felméréséből. A megkérdezettek 21 százaléka Oszama bin Laden kivégzésének közvetítéséért még fizetni is hajlandó lenne - jelentette az AP.

Huszein ebből a szempontból népszerűtlenebb a terroristavezérnél, kivégzésének közvetítéséért a megkérdezettek 11 százaléka fizetne.

Bár az amerikaiak elsöprő többsége támogatja a kivégzések televíziós közvetítését, 54 százalékuk álszent módon nem nézné az adást - derült ki a felmérésből.

A Harris Interactive felmérése január 24-26. között 1017 tizennyolc évnél idősebb, véletlenszerűen kiválasztott amerikai állampolgár megkérdezésével készült, a reprezentatív mérés hibahatára 3,1 százalékpont.