Valér
-2 °C
0 °C

Bombázzák Falludzsát

2004.09.13. 09:28
Bár az amerikai hadvezetés nem erősítette meg a támadás hírét, helyszíni jelentések szerint bombázta a szunnita lázadók központjának számító Falludzsát az amerikai légierő. Jelentések szerint legalább kilencen meghaltak, tizenketten megsebesültek. A falludzsaiak százával menekülnek.
Legalább kilenc iraki, köztük nők és gyerekek vesztették életüket Falludzsában, az amerikai légierő támadásában. Kórházi források szerint legalább tizenketten megsebesültek a szunnita lázadók erősségének számító városban.

Harckocsikkal támadnak

A Bagdadtól 50 kilométerre nyugatra lévő település fölötti égbolt felé sűrű füstoszlop gomolygott a támadás után. Egy épület teljesen romba dőlt, két másik megrongálódott. A szemtanúk elmondták, hogy az amerikai gépek többször is alacsonyan átrepültek a város fölött. Az amerikaiak tüzérséget és harckocsikat is bevetettek a felkelők ellen.

Szemtanúk jelentése szerint családok százai hagyták el a várost, amely az Irakban állomásozó amerikai haderő és a bagdadi kormány ellen harcoló szunnita felkelők ellenőrzése alatt van. Falludzsa határában a megszálló csapatok több helyen is ellenőrzőpontokat állítottak fel.

Amerikai katonai források egyelőre nem erősítették meg a támadásról szóló helyszíni beszámolókat.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!