Aladár, Álmos
-1 °C
1 °C

Jaszin sejkért lincseltek Fallúdzsában

2004.04.01. 21:59
A gyilkosság "Fallúdzsa ajándéka" Jaszin sejk családjának- jelentette be a szerdai brutális gyilkosságot vállaló eddig ismeretlen terrorszervezet. A csoport közleménye szerint az áldozatok a CIA és a "cionista Moszad" ügynökei voltak. A brutális mészárlásban négy amerikai civil vesztette életét.
Egy magát Ahmed Jaszin Brigádoknak nevező, eddig ismeretlen csoport jelentkezett csütörtökön az amerikai civilek elleni fallúdzsai támadás végrehajtójaként. A csoport Fallúdzsában terjesztett közleménye szerint tagjai meg akarták bosszulni az amerikaiak elleni szerdai támadással Ahmed Jaszin sejknek, a Hamász mozgalom vezetőjének izraeliek általi megölését.

A közlemény szerint a támadás "Fallúdzsa népének ajándéka volt a palesztinok és a cionisták által meggyilkolt Jaszin sejk családja számára". A csoport azt állította közleményében, hogy a szerdán megölt négy amerikai a CIA és "a cionista Moszad" ügynöke volt.

A négy férfi kocsiját felgyújtották, a megégett áldozatokat lapátokkal verték agyon a feldühödött fallúdzsaiak. Az áldozatok holttestét feldarabolták, testrészeiket egy szemtanú elmondása szerint a hídra akasztották "száradni, mint a birkákat".