Gellért, Mercédesz
12 °C
16 °C

Fantomkép készült a felrobbant merénylõkrõl

2007.10.26. 10:22
A pakisztáni rendõrség fantomképet készített a Benazir Bhutto elleni Karachi merénylet két feltételezett elkövetõjérõl - közölte a pakisztáni rendõrség pénteken. A múlt csütörtöki öngyilkos merényletet Bhutto számûzetésbõl való hazatérésének felvonulásán hajtották végre. A többszázezres tömegbõl 139-en meghaltak, 400-an megsebesültek.

A fantomképeket annak a két fejnek az alapján készítették, amelyeket a robbantások helyszínén találtak, és a rendõrök számításai szerint a terroristákhoz tartoztak. Az egyik viszonylag épen maradt, a másikat törvényszéki orvosszakértõ közremûködésével rekonstruálták.

Benazir Bhutto volt miniszterelnök csütörtökön ismét arra kérte a palesztin hatóságokat, hogy engedélyezzék külföldi nyomozók közremûködését, mert kétségei vannak afelõl, hogy a helyi rendõrség képes lesz a kitervelõ nyomára bukkanni. Bhutto szerint iszlám harcosok épültek be a biztonsági erõkbe és magába a kormányba is Pakisztánban. Pervez Musharraf elnök kormánya visszautasította idegenek bevonását.

Pakisztán történetének legsúlyosabb merényletében a nyomravezetõnek ötmillió rúpiát - majdnem tizenötmillió forintot - ajánlottak föl.