Judit
3 °C
7 °C

Fantomkép készült a felrobbant merénylõkrõl

2007.10.26. 10:22
A pakisztáni rendõrség fantomképet készített a Benazir Bhutto elleni Karachi merénylet két feltételezett elkövetõjérõl - közölte a pakisztáni rendõrség pénteken. A múlt csütörtöki öngyilkos merényletet Bhutto számûzetésbõl való hazatérésének felvonulásán hajtották végre. A többszázezres tömegbõl 139-en meghaltak, 400-an megsebesültek.

A fantomképeket annak a két fejnek az alapján készítették, amelyeket a robbantások helyszínén találtak, és a rendõrök számításai szerint a terroristákhoz tartoztak. Az egyik viszonylag épen maradt, a másikat törvényszéki orvosszakértõ közremûködésével rekonstruálták.

Benazir Bhutto volt miniszterelnök csütörtökön ismét arra kérte a palesztin hatóságokat, hogy engedélyezzék külföldi nyomozók közremûködését, mert kétségei vannak afelõl, hogy a helyi rendõrség képes lesz a kitervelõ nyomára bukkanni. Bhutto szerint iszlám harcosok épültek be a biztonsági erõkbe és magába a kormányba is Pakisztánban. Pervez Musharraf elnök kormánya visszautasította idegenek bevonását.

Pakisztán történetének legsúlyosabb merényletében a nyomravezetõnek ötmillió rúpiát - majdnem tizenötmillió forintot - ajánlottak föl.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?