Vince, Artúr
-6 °C
2 °C

Tíz halott a New York-i komptragédiában

2003.10.16. 10:12
Az FBI is bekapcsolódott a tíz halálos áldozatot követelő New York-i kompbaleset nyomozásába. A szemtanúk szerint túl nagy sebességgel a kikötőbe érkező hajó elsőtisztje káromkodva menekült a helyszínről, majd rendőrségi források szerint öngyilkosságot kísérelt meg: főbe lőtte magát és az ereit is felvágta.
Tíz halálos áldozatot követelő balesetet szenvedett egy Staten Islandet Manhattannal összekötő komp New Yorkban. Nevük elhallgatását kérő rendőrségi források szerint a hajó elsőtisztje a tragédia után öngyilkosságot kísérelt meg.

Káromkodva menekült

A komp egyik matróza szerint az elsőtiszt a baleset után káromkodni kezdett, majd lezárta a hajó motorját és elmenekült a helyszínről. A rendőrségi források szerint menekülése után megkísérelte főbe lőni magát, még az ereit is felvágta csuklóján.

Hivatalosan csak annyit ismernek el, hogy a férfit súlyos sérülésekkel szállították kórházba, ahol már több műtétet is végrehajtottak rajta.

Csontjaikat törték

A tragédiában negyvenketten sérültek meg. A többségük csonttöréseket szenvedett, hármuk állapota súlyos - jelentette az AP.

A baleset körülményei egyelőre nem ismertek. Bár az eset után a helyszínre siető Michael Bloomberg New York-i polgármester szerint "semmi sem utal arra, hogy az eset több lenne szörnyű balesetnél", a szemtanúk szerint a komp a megszokottnál nagyobb sebességgel, valószínűtlen szögben közelítette meg a Staten Islandi dokkokat.

Nem volt esélyük

A hajó a kikötői póznáknak ütközött, az oszlopok a fő utasfedélzetre zuhantak. A komp ezerötszáz utasa pánikszerű menekülésbe kezdett, többen a jeges vízbe vetették magukat. "Csak annyit láttam, hogy dőlnek ránk az oszlopok. Az emberek menekültek, de látszott, hogy néhányuk nem fogja megúszni" - nyilatkozta egy utas az NY1 városi hírmagazinnak.

A baleset körülményeinek vizsgálatába a szövetségi ügynökök is beszálltak - jelentette a Reuters.