Judit
3 °C
7 °C

Lesoványodott Castro

2006.09.05. 13:00
"A legrosszabbon már túl vagyunk" - írta a kubaiaknak kórházi ágyából Fidel Castro. A kubai diktátorról fényképeket is közöltek, ezek ezúttal hitelesnek tűnnek. Castro lesoványodott, de azért Hugo Chávezzel remekül mulattak vasárnap.

Lesoványodott
Fotó: Granma

Túl van a betegség nehezén és szépen gyógyul Fidel Castro egy üzenete szerint, amit kedden közöltek a kubai kommunista párt hivatalos lapja, a Granma honlapján. A lapban fotókat is közölnek a bélműtétje után lábadozó Castróról, ezek most - szemben a korábban közölt, bizonyítottan hamisított felvételekkel - valódinak tűnnek.

Sovány, üres tekintetű öregember

A képek egy sovány Fidel Castrót mutatnak, kezében egy Fidel-poszterrel, illetve egy újsággal - amin nem látszik, hogy mikori. Az egyik felvételen Castro üres szemmel néz a világba.

"Elmondhatjuk, hogy a legrosszabbon


A semmibe mered
Fotó: Granma
már túl vagyunk, kielégítő ütemben gyógyulok" - írta üzenetében Castro. Levelében utal az el nem kötelezett országok mozgalmának - 116 fejlődő ország - havannai csúcstalálkozójára, mondván a közeli napokban magas rangú vendégeket fogad.

Az azért nem valószínű, hogy annyira felépüljön, hogy személyesen is megjelenjen a csúcstalálkozón.

Jót mulattak Chávezzal

Castro barátja és önjelölt utódja, Hugo Chávez venezuelai elnök is Castro állapotának javulásáról számolt be a Granmának nyilatkozva. "Nyilvánvaló javulást vettem észre a páciensnél" - mondta.

A pártlap könnyes-csöpögős riportban számolt be kettejük vasárnapi találkozójáról.


Mintha hat ujja lenne
Fotó: Granma
"Jó napot, a hősi ellenállás és a szabadság, az igazság lovagja" - köszöntötte a riport szerint energikusan Chávez Castrót. A riporter szerint ezekben a pillanatokban tapintható volt az emberiség jobbulásába vetett hit és szenvedély.

A lap beszámolója szerint "a két bajtárs harmadik bajtársuk, Raúl Castro" társaságában beszélgetett és kubai, illetve venezuelai elvtársakkal barátkozott.

Fidel Castro augusztus 1-én adta át ideiglenesen hatalmát öccsének, Raúlnak. Az idős vezéren nem részletezett bélműtétet hajtottak végre, betegsége okairól hivatalos információ azóta sincsen.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?