Auguszta
-3 °C
2 °C

Választási párbaj lett a válásból

2006.01.03. 20:50
Kapcsolódó cikkek (1)
"Véletlenül" pont válófélben levő férje körzetében jelöltette magát egy asszony a texasi képviselőválasztáson. A párharc győztese a Demokrata Párt lehet, aminek mindkét jelölt a tagja.

Házastársak harcává válhat a texasi törvényhozási választás az állam egyik déli választókörzetében, jelentette az AP. A 28 éves Jessica Reyes-Martinez fél órával a nevezési határidő előtt adta le jelentkezését a március 7-i körzeti előválasztásokra a texasi 39-es választókörzetben.

A körzetet jelenleg férje, Armando "Mando" Martinez képviseli az állami törvényhozásban.

A körzet legnagyobb városa, Hidalgo helyi lapja, a Monitor értesülései szerint az asszony először pályázik választott tisztségre, jelenleg háztartásbeli.

"A képviselőségért indulok, nem pedig a férjem ellen. Az csak véletlen, hogy éppen az ő helyére pályázok" - nyilatkozta az asszony a lapnak. Érvei nem tünnek túl meggyőzőnek. A Monitor értesülései szerint az asszony és 29 éves tűzoltó férje válófélben vannak.

A házaspár jelenleg külön is él.

"Mando" Martinez rezignáltan vette tudomásul felesége jelölését. "Induljon, ha akar" - mondta a Monitornak. A férfi szerint azt majd a választók döntik el, mennyire személyeskedő neje döntése. Egy biztos, a körzetben a demokraták jelöltje győz majd. Republikánus jelölt nem indul, a férj és neje pedig mindketten a Texasban is kisebbségben lévő Demokrata Párt tagjai.