Ágnes
-1 °C
2 °C

Fischer vallott

2001.01.16. 16:08
Kihallgatta a német külügyminisztert a Frankfurti Bíróság a volt terrorista, Klein-ügyében. Fishcer a bíróság előtt fesztelenül viselkedett, hangosan és érthetően válaszolt a bíró minden egyes kérdésére. Részletesen mesélt anarchista múltjáról, a frankfurti eseményekről.
Fischer nyugodtan vallott
Fotó: dpa
Jochka Fischer a volt terrorista tárgyalásán kijelentette: ma már világos számára, hogy Klein az alvilág kandidátusa volt, korábban azonban csak az újsághírekből értesült arról, hogy volt eszmetársa, a későbbi terrorista a baloldalnak abba a szárnyába lépett be, amely végül rossz útra tért.

Klein sokkal inkább érzelmi, mintsem szellemi ember volt - tette hozzá a külügyminiszter -, a sejtben is ezért hívták szeretettel-ironikusan Klein-Kleinnak (Kis-Kiss-nek)

Fishcer a bíróság előtt fesztelenül viselkedett, hangosan és érthetően válaszolt a bíró minden egyes kérdésére. Részletesen mesélt anarchista múltjáról, a frankfurti eseményekről.

Elmondta, hogy a terroristává lett Kleint még a sponti-időszakból, a hetvenes évek idejéről ismeri. Arra a kérdésre, hogy mikor találkozott vele utoljára, nem tudott pontos választ adni.

Az 1973-as frankfurti attrocitással kapcsolatban tanúvallomásában Fischer kiemelte, hogy abban az időben forradalmároknak tekintették magukat.

Hans-Joachim Klein a tanú meghallgatás alatt majd' végig a fejét lehajtva ült, csak azért nézett fel, hogy köszönjön a terembe belépő Fischernek.

Az 53 éves Klein pere október óta tart, gyilkosság és túszejtés miatt kell a bíróság elé állnia. Többek között azért, mert részt vett abban a merényletben, amely '75 december 21-én, a bécsi OPEC-konferencián három ember életét követelte.